Uusi hallitus ja kevään ohjelmaa

25.3.2024

Uusi Belgian Marttojen hallitus valittiin yhdistyksemme vuosikokouksessa 16.3.2024. Belgian Martat on perustettu vuonna 2008, joten aloitamme jo 17. toimintavuoden. Tämän linkin kautta pääsette tutustumaan edellisen vuoden toimintaamme: Toimintakertomus 2023 Belgian Martat Vuosikokous 16 maaliskuuta 2024.pdf (yhdistysavain.fi). Lämmin kiitos edellisen hallituksen jäsenille ja tervetuloa mukaan uusille!

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Tänä vuonna Marttojen teema on metsä (Metsä | Martat). Olemme riippuvaisia luonnon tuottamista palveluista – ekosysteemipalveluista – kuten puhtaasta ilmasta, vedestä ja ravinnoista. Näiden lisäksi luonto tukee hyvinvointiamme monin erilaisin tavoin: luonnossa liikkuminen laskee verenpainetta, kohottaa kuntoa ja vähentää stressiä. Metsässä ja lähiluonnossa liikkuminen ja vaikkapa luontopolulla käyminen onnistuu meiltä kaikilta täällä Belgiassakin. Kevään valo ja lämpö herättelee meissä jokaisessa piileskelevän ulkoilmaihmisen, joten lähdetään ulos liikkeelle. 

Kevät jo sinällään on suuri tutkimusmatka. Luonnossa tapahtuu paljon ja joka päivä näkyy ulkona jotain uutta. Ikkunalaudalle voidaan viritellä kasveja ja yrttejä itämään, siirrettäväksi myöhemmin keväällä parvekkeille ja pihoille esimerkiksi laatikkoviljelmiin. Järjestämme keväällä jo perinteeksi muodostuneen kasvienvaihtopäivän; siitä tulee teille lisää tietoa myöhemmin.

Kädentaitoja jatkamme neulonnan alkeilla osaavan kässämartta-Tuijan kanssa, sekä opettelemme kalligrafiaa Taijan johdolla.

Keväällä on myös tiedossa perinteinen Araun arkkitehtuuri-kävelykierros Brysselissä, sekä kävelyretki Sterrebeekin Parkfeest-tapahtumassa.  

Oletko jo ehtinyt tutustua Martta-akatemiaan? Martta-akatemia on sähköinen oppimisalusta, jossa voi suorittaa marttaopintoja itsenäisesti tai vertaisopintoryhmässä: https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/martta-akatemia/. Lisäksi kannattaa tilata Uudenmaan marttojen uutiskirje (Nonprofit Organization (list-manage.com) ja tutustua kevään laajaan kurssivalikoimaan Arkistot: Tapahtumat | Uusimaa (martat.fi)

Meidän oman yhdistyksen tapahtumia ja tiedotuksia kannattaa seurata meidän omilta nettisivuilta Belgian Martat ry (marttayhdistys.fi). Sivuston kautta pääsette myös antamaan vinkkejä tai palautetta toiminnastamme Ideat ja palautteet | Belgian Martat ry (marttayhdistys.fi). Olisi kiva kuulla teistä!

Tervetuloa mukaan kevään ja kesän tapahtumiin!

Hyvää kevättä ja hyvää pääsiäistä,

Katriina

Belgian Martat ry

puheenjohtaja 


Belgian Marttojen hallitus 2024: 

Katriina Wetzelaer, puheenjohtaja 

Jasminiitta Lumme, varapuheenjohtaja (puuttuu kuvasta)

Laura Lahesmaa, jäsensihteeri 

Tuija Leinonen, sihteeri (puuttuu kuvasta)

Kaija Katainen, rahastonhoitaja

Titti Luukkainen (puuttuu kuvasta)

Anne Parantainen 

Susanna Tenhunen

Sarianne Tikkanen 

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kaija, Susanna, Laura, Katriina, Sarianne ja Anne. Kuvasta puuttuvat Jasminiitta, Titti ja Tuija.