Tulevat tapaamiset:


Belgian kässälinkkejä ja -osoitteita

Tähän on kerätty käsitöihin liittyviä vinkkejä ja osoitteita Belgiassa. Suomalaisistakin mukana on sellaisia, joista voi olla hyötyä myös täällä.

Jos tiedät jonkun paikan tai linkin, joka täältä puuttuu, niin ilmoita sähköpostiosoitteeseemme (löytyy etusivulta). Esittele mielellään myös löytösi, niin sivustamme tulee informatiivisempi. Samoin, jos huomaat jonkun täällä olevan lopettaneen, niin ilmoitatko siitäkin. Näin saamme pidettyä listan ajan tasalla.

Paikallisista hakemistoista voi aiheesta löytyä nimillä: Breiwol & -garen / Laines & fils a tricoter ja Dameshandwerk / Ouvrages de Dames.

La Libre

Osoitteita käsitöiden ystäville. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Brysselin merimieskirkon Suomi-kauppa

Kaupassa on ollut silloin tällöin myynnissä pieni erä 7 Veljestä -sukkalankaa (75 % villaa + 25 % polyamidia). Kannattaa kysyä kassalta, jos vaikka olisi tulossa seuraavaan kuormaan. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Mondial Textiles

Paljon kankaita ja jonkin verran myös ompelu- ja askartelutarvikkeita. Braine l´Alleudin myymälä sijaitsee aivan lähellä Waterloota ja sinne on helppo ajaa Ringiltä. Koska kankaat leikataan yleensä itse, varmista mitatessasi, ettei kankaasta ole leikattu kokeilupalaa jostain kohtaa. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Les Tissus du Chien Vert

Kangaskauppa Brysselissä kanavan varrella. Kauppa on jo itsessään nähtävyys. Filiaali löytyy Waterloosta. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Berger Ets

Kangaskauppa Brysselissä osoitteessa Rue de la Caserne 84. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Atelier Moondust

Toinen uutuus Brysselin käsityökaupoissa ja tännekin pääsee hyvin julkisilla. Osoite on Boulevard Brand Whitlock 125, 1200 W-St-L. Myynnissä näyttää olevan myös suomalainen (englanninkielinen) käsityölehti Laine magazine. (Linkki 06/21.)

Wool Corner Stockel

Uusimpia käsityökauppoja Brysselin seudulla. (Käyty 05/21.)

Kaleidoskope

Käsityökauppa Brysselissä osoitteessa Av. Adolphe Demeur 18, 1060 Saint-Gilles, lähellä Saint-Gillesin kunnantaloa. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Le Fil Rouge – De Roode Draad

Lankakauppa osoitteessa Ch. de Louvain 819, 1140 EVERE. Kaupassa paljon lankoja ja myös bambupuikkoja löytyy. Palvelua saa myös englanniksi. Kauppa löytyy, kun tulee Coran suunnasta ja kääntyy vasemmalle ch. de Louvainille kohti keskustaa. Kauppa on risteyksen jälkeen toisessa korttelissa oikealla puolella. Hyvät bussiyhteydet STIB / De Lijn, pysäkki Paduwa. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Veritas

Veritas -kaupoista löytyy (yleensä liikkeen perältä tai toisesta kerroksesta) käsityöosasto. Myytävänä on kaikenlaisia käsityötarvikkeita sekä lankoja. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Schleiper

Erittäin laaja valikoima askartelutarvikkeita ja pieni osasto myös käsityötarvikkeille ja langoille. Schleiperilla on kauppoja eri puolilla Belgiaa. Brysselissä on kaksi kauppaa, toinen Ucclessa ja toinen Etterbeekissä, lähellä Place Jourdania. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Creacorner

Askartelutarvikekauppa Woluwe-St-Lambertin kaupungintalon lähellä (metro Tomberg). Askartelutavaran lisäksi myös jonkin verran käsityötarpeita. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Pauli Stoffen

Perinteinen, vanhanajan kangaskauppa Leuvenin keskustassa. Osoite on Mechelsestraat 14, 3000 Leuven. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Bergère de France

Lanka- ja käsityökauppa Brysselissä ja Nivellesissä. Brysselin kauppa on osoitteessa Avenue Georges Henri 204, 1200 Woluwe-Saint-Lambert. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Kangasmarkkinat

Hollantilaiset kangasmarkkinat (Stoffen Spektakel) kiertävät myös Belgiassa. Markkinoilla on kaikkea ompeluun liittyvää: vaate- ja sisustuskankaita, tilkkutyökankaita, nahkoja, ompelutarvikkeita, ompelukoneita ja saumureita, muotilehtiä ja kaavoja ym. Hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin tavallisissa kangaskaupoissa. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Wetterhoff -verkkokauppa Suomessa. Myös ilmaisia käsityöohjeita. Ostosten toimituksista ulkomaille pyytävät erikseen neuvottelemaan. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Ryijypalvelu
Suomen kattavin valikoima ryijyjä, myös Oy Neovius Ab:n mallisto. (Linkki tarkistettu 05/21.)

Suomen käsityön museo

Sivustolta löytyy myös Youtube-videoita ja blogeja museon aiheista. (Linkki tarkistettu 05/21,)

Sylvi Salonen OY
Käsityötarvikkeita, kansallispukuja, ryijyjä. Ulkomaille toimituksista pyytävät kyselemään erikseen. (linkki tarkistettu 05/21)

Ulla – Neuleita netissä
Internetissä toimiva verkkoneulelehti, paljon ohjeita (Linkki tarkistettu 05/21.)

Punomo

Käsityön virtuaaliluokat. (Linkki tarkistettu 05/21.)