Menneet tapahtumat 2023

Vierailu EU-komissaari Jutta Urpilaisen kabinettiin 24.5.2023

Belgian Martat pääsivät tänään etuoikeutetusti tutustumaan EU-komissaari Jutta Urpilaisen kabinettiin joka vastaa EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista. Jutta kertoi meille kiinnostavasti Komission työskentelytavoista ja tavoitteista sekä komissaarin työn haasteista hänen vastuualueellaan olevissa geopoliittisissa kysymyksissä. Kuulimme myös kabinetin jäsen Olai Voionmaan ja poliittinen avustaja Tiina Hirvisaaren kokemuksista EU-kabinettityöskentelystä. 

Belgian Martat kiittävät ja lahjoittivat komissaarille Marttojen leikkuulaudan Emäntälehden huhtikuun 1972 numeron kannella varustettuna.

Kasvienvaihtopäivä 13.5.2023

Vietimme Kukan-päivänä perinteistä kasvienvaihtopäivää Pian kauniissa puutarhassa kahvittelun merkeissä. Sää suosi ja Taija antoi meille mielenkiintoisen alustuksen ilmastonmuutoksesta ja kuinka siihen pyritään vaikuttamaan estävästi. Puhuimme myös No Mow May kampanjasta joka kannustaa jättämään puutarhan nurmikon ajamatta juuri toukokussa luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi.

Belgian marttojen hallituksen esittelyvideo vapun kunniaksi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Oman hyvinvoinnin johtaminen -tilaisuus 27.4.2023

Lähes 20 Marttaa sai aimo annoksen ajateltavaa ja vinkkejä oman hyvinvointinsa johtamiseen eilen kun ratkaisukeskeinen valmentaja Minna Kurri johdatteli meidät aiheeseen etäistunnon välityksellä. Keskustelua herättivät erityisesti se, millainen merkitys hyvinvointiin on uskomuksilla, omien arvojen ja rajojen ristiriidalla sekä rajoista kiinnipitämisellä. Lopuksi Minna esitteli meille setin muutokseen tähtäävistä keinoista. 

Suuret kiitokset Minna! Belgian Martat voivat vahvasti suositella tätä istuntoa myös muille ryhmille! Minnan yhteystiedot alla.

kurriminna@gmail.com

+358400192192

LinkedIn

Instgram

Araun arkkitehtuurikävely 23.4.2023

Belgian Martat suuntasivat sateisessa säässä Araun järjestämälle arkkitehtuurikävelylle aukioiden alueelle lähelle Cinquantenairen puistoa. Meitä oli 18 sateenkestävää Marttaa ja läheistä tutustumassa aukioiden alueen arkkitehtuuriin Brysselissä. Kuten aiemminkin, meillä oli oppaanamme Manuel ARAUn kautta ja saimme hyvin kattavan paketin alueen tyyleistä ja erityisesti Art Nouvean ja Art Decon muotoeroista. Sateinen sää ei haitannut, kun kiersimme muun muassa Victor Hortan ja Gustave Strauvenin suunnittelemia taloja ihailemassa.

Huhtikuun Marttailuviikko: Kampanjoimme varautumisen tiimoilta 

Tänä vuonna Marttojen teema oli varautuminen. Kampanjoimme ahkerasti somessa ja Leni antoi meille verkossa luennon varautumisesta.

Belgian Martat ry:n vuosikokous 19.3.2023

Belgian Marttojen vuosikokous pidettiin Brysselin merimieskirkon tiloissa ja paikalla oli 9 jäsentä. Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus: Katriina Wetzelaer on uusi puheenjohtajamme ja entisestä hallituksesta jatkavat Tuija Leinonen (sihteeri), Laura Lahesmaa (jäsensihteeri) sekä Jasminiitta Lumme. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Kaija Katainen,  Anne Parantainen, Sirpa Riiheläinen, Sarianne Tikkanen sekä Anu Urmas. Vanhasta hallituksesta olivat erovuorossa Heidi Era, Mia Lehtisare, Pia Nieminen, Jaana Rask sekä puheenjohtajamme Karoliina Rasi. Tervetuloa uusille jäsenille ja suuret kiitokset hallituksen jättäville. Karoliinaa halusimme kiittää perinteisen tyyliin Marttojen Emäntä-lehden leikkuulaudalla.

Naistenpäivän illallinen 8.3.2023 

Juhlistimme iloisissa tunnelmissa naistenpäivää ravintola Shake Handsissä Stockelissa.

Ukrainalaisen petrikovsky-tyylin maalauskurssi 5.3.2023

Järjestimme sunnuntaina, 5. maaliskuuta Brysselin merimieskirkon tiloissa taidetapahtuman, jossa ukrainalainen taiteilija Olga Synianska opasti meitä perinteisen ukrainalaisen petrikovsky-tyylin maalaamisessa. Kaikki 12 taiteilijaa saivat ikuistaa oman näkemyksensä tästä taidemuodosta. 

Arjen kemikaalit tilaisuus 9.2.2023

FT Päivi Koskinen luennoi meille aiheesta  ”Arjen kemikaalit”.  Osaatko käyttää kodin kemikaaleja turvallisesti? Miten voit vähentää mahdollisesti haitallisten kemikaalien käyttöä ja niille altistumista? Tunnistatko kemikaalien varoitusmerkit? 

Omilla valinnoillamme ja toiminnallamme voimme vaikuttaa kemikaalikuormaamme, terveyteen, hyvinvointiin ja ympäristöön.  Kemikaalikuormaan vaikutetaan muun muassa käyttämällä kemikaaleja kohtuudella ja vain niiden oikeaan käyttötarkoitukseen sekä suosimalla mahdollisimman mietoja aineita. 

  • Päivi Koskisen esitys arjen kemikaaleista (materiaali on kerätty Marttojen sivuilta)

Paljon onnea Belgian Martat! Tänään juhlimme 15-vuotista taivaltamme runsaslukuisena Suomen Merimieskirkon tiloissa. Saimme hienon juhlapuheen Liiton pääsihteeri Marianne Heikkilältä ja tervehdyksen Liiton Puheenjontaja Sirpa Pietikäiseltä. Kaksi jäsentämme: Heidi Era ja Mia Lehtisare saivat pronssiset ansiomerkit. Me kaikki saimme nauttia upeasta musisoinnista ja herkullisista piirakoista ja salaatista. Kakun sijaan herkuttelimme Runebergin päivänä Runebergin tortuilla. Meillä on aktiivinen toiminta ja hyvä henki, tästä on mukava jatkaa

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Vierailu EU:n Neuvostoon 17.1.2023

Vuoden ensimmäinen fyysinen Martta-tapahtuma järjestettiin jo varsin pian heti tammikuun puolivälissä. Martoilla oli ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan Neuvoston päärakennukseen ja vierailemaan uutislähetyksistäkin tuttuihin kokoushuoneisiin.