Linkkivinkit

KÄSITYÖT:

Katso myös puhelinluettelon Keltaiset sivut: 7700 Breiwol & -garen / Laines & fils a tricoter ja 7705 Dameshandwerk / Ouvrages de Dames.

La Libre

Osoitteita käsitöiden ystäville.

Brysselin merimieskirkon Suomi-kauppa

Kaupassa on silloin tällöin myynnissä pieni erä 7 Veljestä -sukkalankaa (75 % villaa + 25 % polyamidia). Kannattaa kysyä kassalta, jos vaikka olisi tulossa seuraavaan kuormaan.

Mondial Textiles

Paljon kankaita ja jonkin verran myös ompelu- ja askartelutarvikkeita. Braine l´Alleudin myymälä sijaitsee aivan lähellä Waterloota ja sinne on helppo ajaa Ringiltä. Koska kankaat leikataan yleensä itse, varmista mitatessasi, ettei kankaasta ole lähtenyt kokeilupalaa.

Les Tissus du Chien Vert

Kangaskauppa Brysselissä kanavan varrella. Kauppa on jo itsessään nähtävyys. Filiaali löytyy Waterloosta.

Berger Ets

Kangaskauppa Brysselissä osoitteessa Rue de la Caserne 84.

Le Fil Rouge - De Roode Draad

Lankakauppa osoitteessa Ch. de Louvain 819, 1140 EVERE, avoinna ti-pe 10-18, la 10-13 ja 13.30-18. Huom! Suljettu maanantaisin. Kaupassa paljon lankoja, mm. "pampulalankaa" ja Noro-lankaa. Myös bambupuikkoja löytyy. Palvelua saa myös englanniksi. Kauppa löytyy, kun tulee Coran suunnasta ja kääntyy vasemmalle ch. de Louvainille kohti keskustaa. Kauppa on risteyksen jälkeen toisessa korttelissa oikealla puolella. Hyvät bussiyhteydet STIB / De Lijn, pysäkki Paduwa.

Veritas

Veritas -kaupoista löytyy (yleensä perältä) käsityöosasto. Myytävänä on kaikenlaisia käsityötarvikkeita sekä lankoja.

Schleiper

Erittäin laaja valikoima askartelutarvikkeita ja pieni osasto myös käsityötarvikkeille ja langoille. Schleiperilla on kauppoja eri puolilla Belgiaa. Brysselissä on kaksi kauppaa, toinen Ucclessa ja toinen Etterbeekissä, lähellä Place Jourdania.

Creacorner

Askartelutarvikekauppa Woluwe-St-Lambertin kaupungintalon lähellä (metro Tomberg). Askaretelutavaran lisäksi myös jonkinverran käsityötarpeita.

Pauli Stoffen

Perinteinen, vanhanajan kangaskauppa Leuvenin keskustassa. Osoite on Mechelsestraat 14, 3000 Leuven. Avoinna ma-pe 9-18 ja la 10-18.

Bergère de France

Lanka- ja käsityökauppa Brysselissä ja Nivellesissä. Brysselin kauppa on osoitteessa Avenue Georges Henri 204.

Kangasmarkkinat

Hollantilaiset kangasmarkkinat kiertävät myös Belgiassa. Markkinoilla on kaikkea ompeluun liittyvää: vaate- ja sisustuskankaita, tilkkutyökankaita, nahkoja, ompelutarvikkeita, ompelukoneita ja saumureita, muotilehtiä ja kaavoja ym. Hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin tavallisissa kangaskaupoissa.

Helmi Vuorelma Oy
Martan jäsenetu 10 %:n alennus normaalihintaisista verkkokaupan tai postimyynnin kautta tilatuista kansallispuvuista, käsityöpakkauksista, langoista ja valmiista tekstiileistä.

Wetterhoff -verkkokauppa Suomessa. Myös ilmaisia käsityöohjeita.

Ryijypalvelu
Suomen kattavin valikoima ryijyjä, myös Oy Neovius Ab:n mallisto

Suomen käsityön museo

Sylvi Salonen OY
Käsityötarvikkeita, kansallispukuja, ryijyjä

Ulla - Neuleita netissä
Internetissä toimiva verkkoneulelehti, paljon ohjeita

Punomo

Käsityön virtuaaliluokat

KOTITALOUS:

Les Secrets du Chef

Keittiötarvikekauppa, jolla on myymälät Brysselissä Woluwen Shopparin alakerrassa ja uudessa DOCKS BRUXEL -ostoskeskuksessa. Paikalla järjestetään myös viini- ja kokkikursseja ainakin ranskaksi.

Home of Cooking

Keittiötarvikekauppa aivan Place de Brouckèren lähellä. Alakerrasta löytyy mm. Iittalaa.

Inno

Suuressa tavaratalossa Brysselin rue Neuvella on pohjakerroksessa kodinosasto. Myös Iittala on edustettuna ja alennusmyyntiaikaan (tammi- ja heinäkuussa) siellä voi tehdä hyviä löytöjä.

Het Kookhuys
Leuvenissa oleva keittiötarvikekauppa. Kannattaa käydä Brysselistä asti.

Manfroy Electro
Iso kodinkone- ja keittiötarvikekauppa Waterloon keskustassa. Ikkunaostoskokemusten perusteella kaupasta löytyy kaikkea keittiöön: liesikokonaisuuksista silikonipullasutiin ja mankelista mehumaijaan.

Quincallerie Mathurin
Rautakauppa Stockelissa, joka myy ja vaihtaa kaasupulloja.

 

RUOKA-AINEITA:

ScanShop

Skandinaavinen kauppa Brysselissä, Waterloossa ja Luxemburgissa. Elintarvikkeita ja lahjatavaraa myös Suomesta. Brysselin kauppa on Place Jourdanin vieressä kävelykadulla, osoite Chausée de Wavre 354, 1040 Etterbeek, puh. 02 231 0902. (päiv. 2/2018)

Gourmet Food and Gifts

Ketjulla on kaupat Brysselissä lähellä Schumania ja Waterloossa. Kaupoissa on myytävänä englantilaisia ja skandinaavisia tuotteita, erityisesti elintarvikkeita. Myös englannin- ja ruotsinkielisiä kirjoja. Ainakin Brysselin kaupassa on myös suomalaisia tuotteita ja joskus lehtiäkin.

Suomen Merimieskirkko

Merimieskirkon toimipisteestä Brysselissä voi ostaa suomalaisia elintarvikkeita.

Kuchnia polska

Smetanaa ja muita vastaavia herkkuja saa puolalaisesta kaupasta Etterbeekissä. Osoite on Avenue d´Auderghem 160, 1040 Etterbeek, avoinna ti-pe 10-20, la 9-20, su 9-16.

Stonemanor

Englantilainen kauppa Everbergissä ja Sint-Genesis-Rodessa. Kaikkea mahdollista tarjolla: ruokaa, juomaa, lehtiä, kirjoja, kortteja, keittiötarvikkeita jne. Vihanneshyllyltä löytyy usein lanttuja, ainakin Everbergissä.

PUUTARHA:

Floralies Garden & Deco

Puutarhakauppa Wezembeek-Oppemissa, lähellä saksalaista koulua. Tuotevalikoimassa Fiskarsin puutarhavälineitä.