Linkkivinkit

KÄSITYÖT:

Katso myös puhelinluettelon Keltaiset sivut: 7700 Breiwol & -garen / Laines & fils a tricoter ja 7705 Dameshandwerk / Ouvrages de Dames.

La Libre

Osoitteita käsitöiden ystäville.

Mondial Textiles

Paljon kankaita ja jonkin verran myös ompelu- ja askartelutarvikkeita. Braine l´Alleudin myymälä sijaitsee aivan lähellä Waterloota ja sinne on helppo ajaa Ringiltä. Koska kankaat leikataan yleensä itse, varmista mitatessasi, ettei kankaasta ole lähtenyt kokeilupalaa.

Les Tissus du Chien Vert

Kangaskauppa Brysselissä kanavan varrella. Kauppa on jo itsessään nähtävyys. Filiaali löytyy Waterloosta.

Berger Ets

Kangaskauppa Brysselissä osoitteessa Rue de la Caserne 84.

Le Fil Rouge - De Roode Draad

Lankakauppa osoitteessa Ch. de Louvain 819, 1140 EVERE, avoinna ti-pe 10-18, la 10-13 ja 13.30-18. Huom! Suljettu maanantaisin. Kaupassa paljon lankoja, mm. "pampulalankaa" ja Noro-lankaa. Myös bambupuikkoja löytyy. Palvelua saa myös englanniksi. Kauppa löytyy, kun tulee Coran suunnasta ja kääntyy vasemmalle ch. de Louvainille kohti keskustaa. Kauppa on risteyksen jälkeen toisessa korttelissa oikealla puolella. Hyvät bussiyhteydet STIB / De Lijn, pysäkki Paduwa.

Art et fil

Lankakauppa osoitteessa rue du Bailli 25, Ixelles. Kaupasta löytyy mm. bambusukkapuikkoja.

Veritas

Veritas -kaupoista löytyy (yleensä perältä) käsityöosasto. Myytävänä on kaikenlaisia käsityötarvikkeita sekä lankoja.

Pauli Stoffen

Perinteinen, vanhanajan kangaskauppa Leuvenin keskustassa. Osoite on Mechelsestraat 14, 3000 Leuven. Avoinna ma-pe 9-18 ja la 10-18.

Bergère de France

Lanka- ja käsityökauppa Brysselissä ja Nivellesissä. Brysselin kaupat ovat osoitteissa Avenue Georges Henri 204 ja Rue Stevin 8.

´t Wolwinkeltje

Lanka- ja käsityökauppa Leuvenin keskustassa. Pieni kauppa, paljon tavaraa. Monasti langasta on esillä vain yksi kerä jokaista väriä, takana ilmeisesti suuri varasto. Eri lankamerkkejä, mm. Noro-lankaa, kirjallisuutta, tilkkutyökankaita ym. ym.

Kangasmarkkinat

Hollantilaiset kangasmarkkinat kiertävät myös Belgiassa. Markkinoilla on kaikkea ompeluun liittyvää: vaate- ja sisustuskankaita, tilkkutyökankaita, nahkoja, ompelutarvikkeita, ompelukoneita ja saumureita, muotilehtiä ja kaavoja ym. Hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin tavallisissa kangaskaupoissa.

Görg & Görg - Wolle und Knöpfe

Käsityökauppa Saksan Aachenissa, kirkon tuntumassa, osoitteessa Annastrasse 18, 52062 Aachen.

Helmi Vuorelma Oy
Martan jäsenetu 10 %:n alennus normaalihintaisista verkkokaupan tai postimyynnin kautta tilatuista kansallispuvuista, käsityöpakkauksista, langoista ja valmiista tekstiileistä.

Wetterhoff -verkkokauppa

Ryijypalvelu
Suomen kattavin valikoima ryijyjä, myös Oy Neovius Ab:n mallisto

Suomen käsityön museo

Sylvi Salonen OY
Käsityötarvikkeita, kansallispukuja, ryijyjä

Ulla - Neuleita netissä
Internetissä toimiva verkkoneulelehti, paljon ohjeita

Punomo

Käsityön virtuaaliluokat

KOTITALOUS:

Blossom

Kodintavarakauppa Wavressa, jossa hyvä valikoima mm. Iittalan tuotteita.

Les Secrets du Chef

Keittiötarvikekauppa, jolla on myymälät Brysselissä Woluwen Shopparin alakerrassa ja uudessa DOCKS BRUXEL -ostoskeskuksessa. Paikalla järjestetään myös viini- ja kokkikursseja ainakin ranskaksi.

Home of Cooking

Keittiötarvikekauppa aivan Place de Brouckèren lähellä. Alakerrasta löytyy mm. Iittalaa.

Inno

Suuressa tavaratalossa Brysselin rue Neuvella on pohjakerroksessa kodinosasto. Myös Iittala on edustettuna ja alennusmyyntiaikaan (tammi- ja heinäkuussa) siellä voi tehdä hyviä löytöjä.

Het Kookhuys
Leuvenissa oleva keittiötarvikekauppa. Kannattaa käydä Brysselistä asti.

Manfroy Electro
Iso kodinkone- ja keittiötarvikekauppa Waterloon keskustassa. Ikkunaostoskokemusten perusteella kaupasta löytyy kaikkea keittiöön: liesikokonaisuuksista silikonipullasutiin ja mankelista mehumaijaan.

Quincallerie Mathurin
Rautakauppa Stockelissa, joka myy ja vaihtaa kaasupulloja.

 

RUOKA-AINEITA:

ScanShop

Skandinaavinen kauppa Brysselissa, Waterloossa ja Luxemburgissa. Elintarvikkeita ja aikakauslehtiä myös Suomesta.

Gourmet Food and Gifts

Ketjulla on kaupat Brysselissä lähellä Schumania ja Waterloossa. Kaupoissa on myytävänä englantilaisia ja skandinaavisia tuotteita, erityisesti elintarvikkeita. Myös englannin- ja ruotsinkielisiä kirjoja. Ainakin Brysselin kaupassa on myös suomalaisia tuotteita ja joskus lehtiäkin.

Suomen Merimieskirkko

Merimieskirkon toimipisteestä Brysselissä voi ostaa suomalaisia elintarvikkeita.

Kuchnia polska

Smetanaa ja muita vastaavia herkkuja saa puolalaisesta kaupasta Etterbeekissä. Osoite on Avenue d´Auderghem 160, 1040 Etterbeek, avoinna ti-pe 10-20, la 9-20, su 9-16.

Stonemanor

Englantilainen kauppa Everbergissä ja Waterloossa. Kaikkea mahdollista tarjolla: ruokaa, juomaa, lehtiä, kirjoja, kortteja, keittiötarvikkeita jne. Vihanneshyllyltä löytyy usein lanttuja, ainakin Everbergissä.

PUUTARHA:

Floralies Garden & Deco

Puutarhakauppa Wezembeek-Oppemissa, lähellä saksalaista koulua. Tuotevalikoimassa Fiskarsin puutarhavälineitä.